21 Aralık 2011

Benim öptüğüm kurbağa çokoprens olur yalan masallarda...

Giriş

Herkesin hayalidir hayatının aşkıyla, prens(es)iyle karşılaşmak. Ama bazılarımız masallar diyarına o kadar çok kaptırır ki kendini “her şeyim hazır, tek eksiğim öpünce prens olacak bir kurbağa! Hatta kim bilir belki bu kurbağanın atı bile vardır..! “ diye hayaller kurar. Ama doğru kurbağayı öpmedikleri sürece, dudaklarında ki siğillerle yaşamaya alışmak zorunda kalırlar.

Ben de zamanında bir gün prens olacak diye kurbağa besledi… “Benim güzel kurbağam, evimin prensi, minik bebelerimin babası…” hayalleriyle! Hatta biraz fazla beslemişim iyice semirdi, timsah oldu... Nasreddin Hoca’nın “ya tutarsa” mantığına inanarak yaşamıştım sanırım. Peki, eğer ortada bir suçlu varsa o kimdi? Tabii ki ben... Kurbağa besledim diye mi suçluydum? Hayır! Masal kahramanlarının yani prens(es)lerin varlığına inandığım için, onu olduğu gibi yeşil rengiyle sevemediğim için… Peki, ortada bir suç varsa kimdeydi? Tabii ki ondaydı ama timsah oldu diye mi? Hayır kendi yeşilliğinde kalamadığı için..!

Deneme yamulma yöntemi


Yumurtadan larvaya, larvadan kurbağa prense adlı evrim teorimizi Darwin amca duysa mezarında ters dönerdi herhalde. Bir gün kurbağa beslersin… Yemez yedirir, giymez giydirirsin. Artık evrim süreci gelir ama bu seferde düşünürsün “öpersen götü kalkacak, öpmezsen hep kurbağa kalacak” diye. Öptüğün andan itibaren de göt grafiği tavan yapmaya başlayacak diye endişelenirsin. O kadar kaptırırsın ki kendini, bizim prens olmuş kral..! “ohh artık krallar gibi bakacak bana” dersin. "Aşk her şeyi değiştirir, ben onu adam edicem" diye didinen zavallı sen artık, pörsümüş, memelerini dizlerinde taşıyacak kıvama gelirsin. Kralımız da boş durmaz kendine çıtır bir prenses bulur, sana da siğillerinin karşılığı 3-5 kuruş atıverir. Artık başkasına yar ettiğin kurbağa prensinle övünmektir tek avuntun! Nede olsa “her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” dimi dimiii. Akılsızsan da kendine bir jigolo kurbağa bulursun, kalan ömrünü de ona feda edersin. Sil baştan..!

Ana fikir: Gözün yüksekteyse çok geç olmadan git direk bir krala yaman. Bırak kurbağayı, bir prensi alıp büyütsen yine gider başkasının olur..!


Umut fakirin ekmeği

Masalı götünden anlayan bir kurbağa, kişilik bunalımı içerisinde, ona yüklenen anlamlardan kaçmak adına, derede o yaprak senin bu yaprak benim cirit atar. Gece gündüz vraklayıp deredeki manitalarla gününü gün eder. (Ahhh o kaçın kurbağasıdır o, derenin en yakışıklısıdır ama prens değildir ne yazık ki)
Sense “Sevgi neydi? Sevgi emekti” diyerek dere dere dolaşır kurbağa prensini ararsın. Yeşil başlı gövel kurbağayı, prens olma ihtimaline inandırıp ona ümit verirsin. Aslında sende inanırsın, zaten inanmak başarmanın yarısı değil miydi? İşte sırf yarısı olduğundan, senin öptüğün kurbağa “çokoprens” olarak elinde kalır. Tek avuntun çokoprensi üreten firmaya açacağın davayı kazanma şansını düşünerek sevinmektir. Eee sonuçta piyasada ki çokoprenslerin kurbağadan, yapıldığını kanıtlamış oldun.

Ana fikir: Yani artık vrak bu işleri janııım..!


Siğil prenses

Eğer hala kurbağa öpmekte ısrarlıysanız, azimle işeyen dağı taşı deler diyorsanız, bir de şunu denemenizi öneririm;
Öptüğünüz kurbağa prens olmuyorsa, bu tip bir kurbağayı  arka ayaklarından ayırın, toplu iğnelerle sert bir zeminde sabitleyin, ctrl+z yapıp yeniden öpün. Yine olmadığı takdirde ise uygun bir dille konuşup ikna etme yöntemini deneyin. Eğer söz konusu kurbağa hala prens olmadıysa, kurbağayı prens olmuyor diye suçlayacağınıza biraz da kusuru kendinizde bulun..! Bi kurbağayı bile prens yapamayan kadın ilerde temizlikti, bulaşıktı, ütüydü nasıl yapacak allasen..!

Ana fikir: Bu şekilde kurbağa öpmeye devam edersen asıl sen kurbağa olacaksın..!


Sonuç

Sevgi bulmak adına kurbağalara sarılıp elbet bir gün prens(es) olur diyoruz. Hayatı zindan eden sevgiliyle nasılsa evlenince düzelir diye nikah masasına oturuyoruz. Aldatan eşi fark ettiğimiz de onu affedip düzeleceğini umut ediyoruz. Masallara inanarak büyümüş bizler, belki çok zeki bireyler oluyoruz fakat kendi yanlışlarımızın farkına varamayacak kadar aptallaşıyoruz.
Her gencin hayali, ya da kabusu, belki de sadece umudu… Öyle bi şey işte…


Coko_prenses_


Kendime Not: Amma çenen düştü, sündüre sündüre anlattın be kadın..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder