30 Kasım 2011

Thank you Mario but princess is in another castle..

Efendi Mario prensesin peşindeyken, prenses te aşık olduğu o hovarda adamın peşindeydi aslında..
                                              

Bu sabah kahvaltıda önümde iki kase zeytin duruyor, biri yeşil diğeri siyah. Yeşil olan öyle cezbediyor ki hemen yemek için daldırıyorum çatalımı. Zeytin hooop kaçıyor, isabet ettiremiyorum, uyku mahmurluğundandır diyorum, bir daha deniyorum yine başarısızım, sinirleniyorum.. 
Şimdi önemli bi kararın eşiğindeyim.. Aynı zeytin mi yoksa diğer kasede duran itaatkar siyah zeytinlere mi yönelmeliyim? Nitekim ben bir aptalım ve aynı zeytini tercih ediyorum. Ben yakalamaya çalıştıkça zeytin hop oraya hop buraya kasenin dört bir yanına zıp zıp zıplıyor. Başta amacım sadece zeytin yemekken, şimdiyse tek hedefim o hain yeşil zeytin! Dünyada itaatkar siyah zeytinlerin olduğunu bilsem de gözüm başkasını görmüyor, ta ki onu yakalayana dek.. Sonrasında  da  film  kopuyor bende..  Deriiiin bir düşünce hali.. İşte diyorum her defasında Allah benim belamı versin(!) dediğim halde tekrar tekrar yemeye devam ettiğim haltın efendice hikayesi bu zeytinler.. Hepimiz ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmiyle büyümüşken, o hep aklımızı karıştıran, umarsız tavrıyla cezbeden, cool takılıp bizi ağlama çukuruna atan hovardalara** aşık olup, sonrasında ise ağzımızdan çıkıcak tek kelimeye bakan, dürüst efendilere geri dönmemiz kaçınılmaz sonumuz değil mi? Şeker kız Candy de Terry’ye aşıktı zaten.. Asıl nedense derinlerde  bir yerde bu hovarda kişiyi değiştirip adam etme isteği yatar ki, bu hissi söküp atabilseydik hepimiz şuan Nadal yerine Federer’ci olurduk. ‘Bak nasıl adam etti’ tebriklerini alırken zafer kazanmış komutan edasında halkı selamlar sonra da şereflice madalyonu yere bırakıp terk ederdik o adamı, çünkü o artık hovardadan bozma ağzımızın içine aval aval bakan bir efendi! Tüm bunları bi kenara bırakıp sonra başka nedenler arıyor beynim. Ağlama isteğimizdendir belki hepsi ya da zoru sevdiğimizdendir falan falan. Basit düşününce de; ‘eğer ineksek öküzü seçmeye mecburuz’a varıyorum. Sonundaysa iç karartıcı bi gerçekle daha karşılaşıyorum. Cinsiyet ayrımı yapmaksızın beynimiz bu kadar çok 3d görüntü, animasyon ve yüksek çözünürlüğü bir arada görmüşken, hangimiz sadece sizin için trt yayını yapan bir televizyonu seçer ki? Cevap sizde. 

Çözüm ise hovarda erkeklerimizi Malazgirt Savaşı mükemmelliğinde bir turan taktiği ile yok etmek!

O günden beri kahvaltı masasına zeytin koymuyor annem. Sıra reçellerde diyorum bende..
Hayatta seçimlerimizin Chuck Bass’ler yerine Nate Archibald’lar, Darth Vader’ler yerine Anakin Skywalke’lar, Behlül’ler yerine Beşir’ler olması dileğiyle, sizi seviyorum :*


** Hovardanın günümüzdeki karşılıgı piç olsa da, yazım dilime aktaramamın sebebi yüksek hanımefendi duruşumdur. Sevgiler (:


                                                                                                    sabifest

5 yorum:

  1. çok başarılsın aşığınız sabifest :p

    YanıtlaSil
  2. yihaa bu bünye aşkı kaldırmaz coko_prenses_ :p

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle çok hanımefendi bi duruşunuz var.. ayrıca çok fazla insansınız bunu bilmelisiniz

    YanıtlaSil
  5. duruşta öyleyim sadece.. konsept olarak insan takılıyorum :p

    YanıtlaSil